Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Bandırma'da ilginç sergi

Bandırma

Bandırma'da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıl kutlamaları kapsamında ilginç bir sergi açıldı.

Bandırma’da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıl kutlamaları kapsamında ilginç bir sergi açıldı. Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında, Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan sergide ebru sanatçısı Osman Şimşek’in ebruları ile ressam Gülseren Sönmez’in yağlı boya resimleri, Çanakkale Savaşı görüntülerini yansıttı. “Çanakkale ruhu, savaş, barış, sanat” ismindeki serginin ilk konuşmasını yapan ebru sanatçısı Osman Şimşek, “39 yıldan beri ebruyla uğraşıyorum. İlk kişisel sergimi 1986 yılında, Bandırma Yeşilay Derneği adına açmıştım. Bugüne dek 17 kişisel sergi açıp çok sayıda karma sergiye katıldım. Bu kez değişik bir sergi olsun istedim ve ebru ile yağlı boya resmi birleştirmek için değerli ressam Gülseren Sönmez’e öneride bulundum. O da memnuniyetle kabul edince bu sergi ortaya çıktı. Çanakkale Zaferi, bizim için bitmez tükenmez bir hazine değerindedir” dedi. Ardından konuşan ressam Gülseren Sönmez de, bugüne dek 83 kişisel sergi açıp 600’ün üstünde karma sergiye katıldığını belirtirken, şunları söyledi:
“Çanakkale Zaferi’ni tablolarımızla yansıttığımız böyle bir sergiyi açmanın gururunu yaşıyorum. Kadına da büyük değer veren Atatürk’e saygım büyük. Bu savaşın belgesel nitelikteki resimlerini yapmak bana gurur verdi. Çanakkale’ye selâm olsun!”
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ise sanat ve kültüre büyük önem verdiklerine dikkati çekerken, şöyle konuştu:
“Çanakkale Zaferi’nin üzerinden 100 yıl geçti. Ancak kahraman Mehmetçik, Çanakkale’de öyle bir destan yazmış ki, her yıl, bu destandan yeni sayfalar açılıyor. Özgürlük ve bağımsızlığın haykırışıdır, Çanakkale. Yokluk ve yoksulluktur, Çanakkale. Yitip giden bir ulusun, küllerinden yeniden doğuşudur, Çanakkale. Umudun adı, inancın kendisidir, Çanakkale.”
Mirza, Atatürk’e bugün hâlâ dil uzatanların bulunduğuna işaret ederken, “Ama biz, Atatürk’ün değerini çok iyi biliyoruz” dedi. Başkan Mirza, ebru ile yağlı boyanın birleştiği bir resim sergisinin ilk kez Bandırma’da açılmasından mutluluk duyduklarını belirtmesinin ardından, ebru sanatçısı Osman Şimşek ve ressam Gülseren Sönmez’e plâket verdi.
Bandırma Müftüsü Süleyman Küçük’ün de katılıp 53 eserin sunulduğu sergide, Çanakkale Zaferi’nin anısına konuklara bulgur pilâvı ve üzüm hoşafı ikram edildi.



  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false